Колеги кажете какво мислите.Може ли да се сложат такива гуми на алфа166 2,4JTD.По принцип избягвам да правя експерименти и следвам това което пише по книгите на производителя,но все пак ако някой има опит нека да сподели.
Известие
Collapse
No announcement yet.
мнение за зимни гуми 195/55/16
Collapse
X
-
Чувал съм, че било по добре зимните гуми да са по тясни.Лично обаче нямам наблюдения и изводи по този въпрос.22 години съм шофьор и независимо от това с какви гуми съм, винаги съм карал внимателно особено при сняг и лед.Може да ми е останало от времето когато тва животно зимната гума не беше популярно по нашите ширини.
Comment
-
Първоначално публикувано от didod Покажи съобщениеА каква е логиката зимните да са по-широки? Освен за каране по лед?sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ
Comment
-
Първоначално публикувано от balev64 Покажи съобщениеКолеги кажете какво мислите.Може ли да се сложат такива гуми на алфа166 2,4JTD.По принцип избягвам да правя експерименти и следвам това което пише по книгите на производителя,но все пак ако някой има опит нека да сподели.ALFA ROMEO 166 2.0 T.Spark
Comment
-
За мене не стават. Не си правете експерименти! Колата я дават с най малък размер 205-55-16 а след 2002г с 215/55/16. което не са го сметнали защото така им е кеф. Парво тегловият индекс на двете гуми е различен и вероятноста да се пръсне 195-ца със 140 по магистралата е много голяма, второ стабилноста на колата отива на кино, то на мене и с 205 не ми харесва ама имах такива гуми и не си сложих 215 както си пише. Това че някой псевдо гумаджии казват че може........няма да го коментирам.
Моя съвет е вземи си 205/55/16 и не се занимавай с глупости.
Comment
-
Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщениеЗа мене не стават. Не си правете експерименти! Колата я дават с най малък размер 205-55-16 а след 2002г с 215/55/16. което не са го сметнали защото така им е кеф. Парво тегловият индекс на двете гуми е различен и вероятноста да се пръсне 195-ца със 140 по магистралата е много голяма, второ стабилноста на колата отива на кино, то на мене и с 205 не ми харесва ама имах такива гуми и не си сложих 215 както си пише. Това че някой псевдо гумаджии казват че може........няма да го коментирам.
Моя съвет е вземи си 205/55/16 и не се занимавай с глупости.Аз съм с 205/55 също и колата се държи мога да кажа перфектно
Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05
Comment
-
Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщениеНапълно съм съгласен с gigi ! И преди в някоя тема четох, но тогава май се питаше за височина .. и се стигна до извода , че за зимни гуми 16-ки най-добрия избор е 205/55Аз съм с 205/55 също и колата се държи мога да кажа перфектно
Alfa Romeo is a wonderful way of life!
Comment
Comment